Installatie van zonnepanelen

Zonnepanelen

Installatie van zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen, of het voor uw woning of bedrijf is, verdient de nodige aandacht.

De zon in Nederland is  geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. De stroom uit zonlicht is duurzaam.

Zonnestroom concurreert steeds beter met netstroom, want de kosten voor zonnepanelen zijn de laatste jaren aanzienlijk gedaald. Hierdoor is het aanschaffen van een zonnestroominstallatie toegankelijk geworden ook voor particulieren. Tegelijkertijd zijn de energiekosten aardig gestegen en de voorspelling is dat de energiekosten in de nabije toekomst nog verder zullen toenemen.

Het steeds goedkoper worden van de zonnepanelen heeft zijn maximum zo een beetje bereikt. De verwachting is dat de prijzen langzaam weer gaan oplopen. Dat heeft te maken met o.a. het steeds duurder worden van de grondstoffen waaruit zonnepanelen worden geproduceerd. Ook het montagemateriaal (aluminium) wordt steeds duurder.

Bij het realiseren van een goede zonnestroominstallatie, komt best wat kijken. De belangrijkste factor die het maximale rendement en de lange (onderhoudsvrije) levensduur kan waarborgen, is de installateur. Daarnaast is de gekozen locatie voor het plaatsen van zonnepanelen ook erg belangrijk natuurlijk. Niet elke locatie is even geschikt voor een zonnestroominstallatie.

Helaas is er op het ogenblik een wildgroei ontstaan aan zonnepanelen installateurs. Een dakdekkersbedrijf is misschien prima in staat om de panelen op het dak te plaatsen, maar op het elektrotechnisch gebied valt het dan toch wel vaak tegen. Een cursus is lang niet voldoende om alle elektrotechnische aspecten te kunnen beoordelen tijdens het plaatsen van een zonnestroominstallatie. Daarnaast zijn er ook bepaalde regels en normen, die niet zomaar even bijgeleerd kunnen worden. Daar is een jarenlange opleiding en ervaring in de elektrotechniek voor nodig.

Het ondeskundig monteren van een zonnestroominstallatie resulteert niet alleen in de tegenvallende opbrengst en verkorte levensduur van de installatie. Het kan ook negatieve invloed hebben op uw dakconstructie met als gevolg lekkages enz. In ernstige gevallen kan het ondeskundig koppelen van een zonnestroominstallatie aan het vaste net ook brand veroorzaken. Indien verzekeringsmaatschappijen constateren dat er schade is veroorzaakt door het ondeskundig monteren van de zonnestroominstallatie, kan dat negatieve gevolgen hebben voor het uitkeren van een schadebedrag.

Noletech is een erkend installatiebedrijf  met de nodige diploma’s en ervaring om een zonnestroom-installatie te ontwerpen en op de gewenste plek (indien mogelijk) te installeren.

Wij kunnen u door middel van een opgestuurde foto van de gewenste locatie kosteloos en snel adviseren of het rendabel is om de zonnestroominstallatie te plaatsen op de betreffende locatie. Indien wij van mening zijn dat er mogelijkheden zijn om een goede installatie op te bouwen, zullen wij het verder uitwerken. Hierna krijgt u de informatie zoals: Aantal te plaatsen zonnepanelen, totale vermogen van de installatie, totale jaaropbrengst in kWh, financiële besparing op elektra kosten en de geschatte terugverdientijd van uw investering. Indien u besluit om verder te gaan met het aanschaffen van de zonnestroominstallatie, komen wij graag om de locatie te bezichtigen waarna we voor u een vrijblijvende offerte kunnen opstellen.